Erivajadustega inimestele suunatud vabatahtliku töö kvaliteet ja kvalifikatsioon

Quality and Qualification in Volunteering for Disability – QQVD

 

Koordinaator: Institute for Community Rehabilitation, Kreeka

Partnerid:

2.L’allegra banderuola Onlus, Itaalia

3. Syndesmos Apodimon Agioy Konstantinoy, Küpros

4. MTÜ Tugikeskus Power, Eesti

 

Sihtrühm: Vabatahtlikud, erivajadustega inimeste lähedased, sugulased, sõbrad, tuttavad ja teised vabatahtlikust tööst huvitatud inimesed

 

Projekti periood: August 2011 – Juuli 2013

 

Projekti eesmärk oli propageerida vabatahtlikku tööd, leida läbi erinevate Euroopa riikide partnerite kogemuste vahetuse ja koostöö parimaid võimalusi erinevate erivajadustega inimeste vabatahtlikeks projektideks ja tegevuseks.

Projekti tulemusteks on ühelt poolt erinevate Euroopa regioonides erivajadustega inimestega tegelevate organisatsioonide kogemuse võrdlus (Result 1_Comparison report) ja kokkuvõte- soovitused vabatahtlike värbamiseks, koolitamiseks (Result 2_Training program (1-12), supervisiooni läbiviimiseks, sertifitseerimiseks, kvaliteedi tagamiseks. Samuti sugulaste, lähedaste ja teiste huvitatud inimeste ning mittetulundusühingute kaasamine (moodustamine) projektikohtumistele partnerriikides ja koolitamine tegevuse kvaliteedi ja vabatahtlike kvalifikatsiooni tõstmiseks.

Projekti kaasati erivajadustega inimeste toetamise kogemusega organisatsioonide kogemused.

Projekti tegevuste vormideks olid vabatahtliku töö kogemust ja meetodeid tutvustavad esitlused ja analüüs. Projekti raames viidi läbi kokku 7 partnerite kohtumist. Lisaks toimunud projektitegevuste analüüsile ja järgmiste täpsustamisele, toimus iga kohtumise raames projektitegevuste tutvustus ja kokkuvõte kohtumist läbi viiva maa kogemuste ja tingimuste kontekstis (vt. projekti kohtumise programmi Eestis, Results 4-5), millest osavõtjad moodustasid projektimaa koostöövõrgustiku Result 6.

Olulisemateks töövormid projektis: partnerorganisatsioonides ja –riikides kasutatavate erinevate meetodite võrdlus, kokkuvõtted, parimate praktikate tunnustamine, uute vormide-meetodite ühislooming, vabatahtliku töö kvalifikatsiooni süsteemi loomine, ühistöö kokkuvõtted ja esitlus projekti lõpukonverentsil, mh. Euroopa Erivajadustega Inimestele Teenuste Osutajate Assotsiatsiooni (EASPD) delegaatidele (konverentsi järeldused,Result 7_Conference Conclusions).

Projekti tulemusena on huvilistel võimalus registreeruda ja osaleda erivajadustega inimeste vabatahtlike online treeningprogrammis (esialgu kreeka ja inglise keeles) veebilehel www.qqvd.eu.

MTÜ Tugikeskus POWERil on kavas registreerida treeningprogramm Eesti Haridus- ja Teadusministeeriumis ning pakkuda selles osalemist 2014. aastal ka Eestis. Huvilistel palume anda endast märku Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра..